Αρθρα

Η Αμερικάνικη Συμβουλευτική Επιτροπή Διατροφικών Οδηγιών συνιστά τα αυγά ως πρώτη τροφή για μωρά και παιδιά

16 Ιούλιος 2020

Mickey Rubin, PhD, Εκτελεστικός Διευθυντής, Egg Nutrition Center
16 Ιουλίου 2020

Χθες, σε μια ιστορική πρώτη, η Συμβουλευτική Επιτροπή Διαιτητικών Οδηγιών εξέδωσε συστάσεις για τη γέννηση έως 24 μηνών και συγκεκριμένα συνέστησε τα αυγά ως σημαντικό πρώτο φαγητό για βρέφη και νήπια, καθώς και για έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.
Η χθεσινή επιστημονική έκθεση τόνισε επίσης τη σημασία μιας θρεπτικής ουσίας άφθονης στα αυγά - της χολίνης - ενώ συνιστά τα αυγά ως πρώτη τροφή για τα μωρά για τη μείωση του κινδύνου αλλεργίας στα αυγά. Η συμβουλευτική επιτροπή ενθάρρυνε επιπλέον τα αυγά για τους προ-έφηβους και τους εφήβους.

Τα αυγά είναι μια από τις καλύτερες πηγές χολίνης, ένα βασικό θρεπτικό συστατικό κρίσιμο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου. Η Συμβουλευτική Επιτροπή χαρακτήρισε τη χολίνη ως σημαντικό θρεπτικό συστατικό που καταναλώνεται από όλους τους Αμερικανούς. Το σημαντικό είναι ότι το 92% των εγκύων γυναικών δεν πληρούν τις καθημερινές συστάσεις για την επαρκή πρόσληψη (AI) για τη χολίνη.

Η συμβουλευτική επιτροπή συνέστησε επίσης συγκεκριμένα τα αυγά ως σημαντικό πρώτο φαγητό. Η τελευταία έρευνα σχετικά με την πρόληψη της αλλεργίας στα τρόφιμα συνιστά την εισαγωγή αυγών όταν το μωρό σας είναι 4-6 μηνών και είναι αναπτυξιακά έτοιμο για να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης αλλεργίας στα αυγά. Τα αυγά είναι ένα σημαντικό πρώτο φαγητό καθώς παρέχουν οκτώ απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην οικοδόμηση μιας υγιούς βάσης για τη ζωή.

Τα αυγά είναι μια θρεπτική δύναμη που συμβάλλει στην υγεία και την ευημερία σε κάθε ηλικία και στάδιο ζωής, παρέχοντας κρίσιμα θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, χολίνη, ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), βιταμίνη Β12, βιοτίνη (Β7), παντοθενικό οξύ (Β5), ιώδιο και σελήνιο, που είναι πολύτιμα για την υποστήριξη της υγείας των μυών και των οστών, την ανάπτυξη του εγκεφάλου και πολλά άλλα. Η Συμβουλευτική Επιτροπή σημείωσε επίσης ότι τα αυγά αποτελούν πηγή βιταμίνης D, θρεπτικό συστατικό της δημόσιας υγείας, επειδή καταναλώνεται από όλους τους Αμερικανούς.

Επιπλέον, η Συμβουλευτική Επιτροπή ενίσχυσε τα ισχυρά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η διατροφική χοληστερόλη δεν αποτελεί θρεπτικό στοιχείο ανησυχίας. Η επιστήμη για τα αυγά και τη χοληστερόλη ήταν σταθερή. Η συντριπτική πλειονότητα των επιστημονικών στοιχείων δείχνει ότι η κατανάλωση αυγών δεν σχετίζεται με καρδιαγγειακές παθήσεις. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ που αξιολόγησε περισσότερα από 30 χρόνια δεδομένων επιβεβαίωσε ότι η κατανάλωση αυγών δεν σχετίζεται με καρδιαγγειακές παθήσεις. Κορυφαίοι οργανισμοί υγείας, όπως η American Heart Association, δηλώνουν επίσης ότι τα αυγά μπορούν να αποτελέσουν μέρος της υγιεινής διατροφής.

Καθώς οι Αμερικανοί δημιουργούν πιο υγιεινές δίαιτες, μπορείτε να βασίζεστε στα αυγά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οικοδόμηση μιας υγιεινής διατροφής με αυγά, επισκεφθείτε το EggNutritionCenter.org.