Εγκαταστασεις

ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Εκτροφή Πουλερικών

Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί τελευταίου τύπου τεχνολογία, όπως ελεγχόμενο περιβάλλον και εγκαταστάσεις προσφέροντας τις καλύτερες συνθήκες εκτροφής πουλερικών. Αυτοματοποιημένα συστήματα ύδρευσης, ταΐσματος, φωτισμού και εξαερισμού και κλιματισμού, επιτρέπουν την καλύτερη δυνατή απόδοση και τα καλύτερα αποτελέσματα.

Είναι σημαντικό για μας το ότι η φάρμα μας συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της ΕΕ σε θέματα ευημερίας των ζώων τα οποία ηγούνται τώρα του καταλόγου θεμάτων που προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον και θεωρούνται ζωτικής σημασίας. Κεντρικό σύστημα ελέγχου ενημερώνει τον υπεύθυνο παραγωγής για τυχόν προβλήματα ή δυσλειτουργίες καθόλη την διάρκεια του 24ωρου.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΓΩΝ

Κλωβοστοιχίας

Η εταιρεία είναι ιδιοκτήτης μιας σύγχρονης φάρμας παραγωγής και συσκευασίας αυγών. Το αυτοματοποιημένο σύστημα προσφέρει άνεση χώρου στις κότες και τις καλύτερες συνθήκες για την υψηλότερη απόδοση παραγωγής αυγών. Η μονάδα έχει πρόσφατα ανακαινιστεί και η τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί διασφαλίζει ότι οι στόχοι της επιχείρησης για την παραγωγή ασφαλών προϊόντων, καθώς και η πλήρης συμμόρφωση με τους όρους για την ευημερία των πτηνών, επιτυγχάνονται στο έπακρο. Το κέντρο συσκευασίας αποτελείται από αυτόματο σύστημα ωοσκόπησης, ταξινόμησης και συσκευασίας σε διάφορους τύπους.

Αχυρώνα

Έχοντας κατά νου τις απαιτήσεις των καταναλωτών καθώς και τις τάσεις της αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο και ως μια σύγχρονη και πρωτοπόρα εταιρεία στον τομέα μας, αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην αναδυόμενη αγορά της παραγωγής αυγών αχυρώνα (cage free). Έχουμε ολοκληρώσει ήδη την Ά φάση του έργου με τρία υποστατικά εκτροφής/παραγωγής αυγών αχυρώνα, και ένα υπερσύγχρονο κέντρο συσκευασίας, αποθήκευσης και διανομής.

Η διαφορετικότητα της παραγωγής τέτοιων αυγών αφορά τον τρόπο διαβίωσης κυρίως των κότων. Δεν βρίσκονται σε περιορισμό σε κλωβοστοιχίες, περιφέρονται ελεύθερα στο υποστατικό και έχουν όλες τις ανέσεις όπως προνοούνται από τον ευρωπαϊκό κανονισμό. Η πρόσβαση σε νερό και φαγητό, η χρήση ειδικών κούρνιαστρων, φωλιών για την ωοτοκία, σε συνδυασμό με το ελεγχόμενο περιβάλλον εξαερισμού, φωτισμού κτλ. προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή άριστης ποιότητας αυγών.

Αυτός είναι και ο λόγος που συμμετέχοντας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό του International Taste Institute τα αυγά μας αχυρώνα έχουν κερδίσει το βραβείο ποιότητας Superior Taste Award με την ανώτερη διάκριση 3 αστεριών. Τα αυγά μας είναι και το μόνο Κυπριακό προϊόν το οποίο βραβεύτηκε με 3 αστέρια.

ΠΤΗΝΟΣΦΑΓΕΙΟ

To 1997, η εταιρεία αποφάσισε να κατασκευάσει ένα σύγχρονο πτηνοσφαγείο που θα συμμορφωνόταν πλήρως με τους κανονισμούς της ΕΕ. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2000 και με σκληρή δουλειά, αφοσίωση και στόχο την επιτυχία, αλλά κυρίως την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων, η εταιρεία έχει εφαρμόσει όλες τις διαθέσιμες καλές πρακτικές της Ε.Ε. που αφορούν τον έλεγχο ποιότητας και υγιεινής. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πρώτοι εφαρμόσαμε το σύστημα HACCP στον τομέα αυτό, το οποίο και πιστοποιήσαμε.

Το 2007 εφαρμόσαμε το πρότυπο ISO 22000 το οποίο και πιστοποιήθηκε και στη συνέχεια το 2015 εφαρμόσαμε το πρότυπο FSSC 22000 το οποίο και πιστοποιήθηκε από ανεξάρτητο οργανισμό.

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Έχοντας πάντα σαν κύριο μέλημα μας τη γρήγορη παράδοση, κάτω από τις πλέον ευνοϊκές συνθήκες, έχουμε επενδύσει σ' ένα εξαιρετικά σύγχρονο στόλο αυτοκινήτων, έτσι ώστε οι πελάτες μας να παραλαμβάνουν τα προϊόντα μας σε άριστη κατάσταση. Εφαρμόζονται οι καλύτερες πρακτικές στις διαδικασίες ελέγχου φορτώσεων και θερμοκρασιών. Το κεντρικό σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης της διακίνησης όλων των οχημάτων, καθώς και της καταγραφής των θερμοκρασιών των χώρων εμπορευμάτων σε πραγματικό χρόνο, μας δίνει τη δυνατότητα πλήρους ελέγχου της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Επιπρόσθετα, το σύγχρονο σύστημα διαχείρισης αποθήκης (WMS) μας δίνει τη δυνατότητα επεξεργασίας και διαχείρισης όλων των παραγγελιών αποτελεσματικά και αξιόπιστα.

Οι σύγχρονοι χώροι αποθήκευσης με μοντέρνα συστήματα παραλαβής και διαχείρισης όλων των προϊόντων, καθώς και η δυνατότητα φύλαξης μεγάλου αριθμού παλετών, μας δίνουν την δυνατότητα ευελιξίας και άμεσης εξυπηρέτησης της μεγάλης γκάμας των πελατών μας.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΡΕAΤΟΠΑΡAΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει σύγχρονους και λειτουργικούς χώρους παραγωγής διαφόρων προϊόντων με βάση το κρέας κοτόπουλου.

Με πλήρως ελεγχόμενους και ψυχόμενους χώρους παράγωγης και εφαρμόζοντας κατά γράμμα όλους τους συναφείς κανονισμούς για την υγιεινή παραγωγή τέτοιων προϊόντων, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στον καταναλωτή μια σειρά ποιοτικών προϊόντων που ικανοποιούν και τις πιο απαιτητικές ανάγκες.

Η εφαρμογή του συστήματος διασφάλισης ποιότητας FSSC22000 δίνει την δυνατότητα να παράγονται απόλυτα ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα.

Στους χώρους αυτούς παράγονται προϊόντα όπως μπιφτέκια κοτόπουλου, μαριναρισμένες φτερούγες, παναρισμένες φτερούγες, φιλετάκια μαριναρισμένα, μπουκιές κ.α.

ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Στην είσοδο των εγκαταστάσεων μας στο Μαρκί λειτουργεί πρατήριο λιανικής. Στα πρατήρια μας μπορείτε να βρείτε μία μεγάλη γκάμα προϊόντων παραγωγής της εταιρείας σε κοτόπουλα και αυγά, καθώς και προϊόντα εισαγωγής που η "Α. Μιντίκκης Φάρμα Λτδ" διαθέτει στην κυπριακή αγορά σε καλές τιμές.

Ένα δεύτερο πρατήριο της εταιρείας μας λειτουργεί στη Δασούπολη, στην οδό Ανδρέα Αβρααμίδη, στο οποίο θα βρείτε όλα μας τα προϊόντα που διατίθενται και στο πρατήριο μας στο Μαρκί. Παράλληλα, στο πρατήριο μας στη Δασούπολη λειτουργεί και κρεοπωλείο με νωπά κρέατα.

ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΨΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Μετά από ενδελεχή έρευνα αγοράς καθώς και αξιολόγηση των σύγχρονων τάσεων, η εταιρεία αποφάσισε να επενδύσει στην παραγωγή προψημένων προϊόντων με βάση το κρέας κοτόπουλου. Έτσι μετά από πολύμηνες επαφές και αξιολόγηση της προσφερόμενης τεχνολογίας προχωρήσαμε στη υλοποίηση του έργου αυτού μέσα στο 2018.
Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο έργο, με μηχανήματα και εξοπλισμό για την επεξεργασία, ψήσιμο, ψύξη και τυποποίηση των παραγόμενων προϊόντων κάτω από τις πλέον απαιτητικές συνθήκες, με σκοπό την διάθεση ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων που να ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή.
ΈΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020 - Μέτρο/Καθεστώς 4.2

**Το έργο έτυχε συγχρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσα από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, Μέτρο/καθεστώς 4.2